Test de integritate

Teste de integritate

Integritate – înainte de toate!

 

Există semne de întrebare cu privire la angajații care își desfășoară activitatea în compania dumneavoastră?  Ați observat comportamente neadecvate la locul de muncă, precum:

 

– furturi / fraudă din companie;

– mită/ scurgeri de informații confidențiale de la locul de muncă;

– jocuri de noroc/ abuz de substanțe;

 

Prin testele de integritate din cadrul laboratorului poligraf evaluam corectitudinea si loialitatea angajatilor, verificăm predispozitia acestora spre comportamente contraproductive la locul de muncă.

Prezicerea comportamentului contraproductiv la locul de muncă e de mare importanță practică, putând evita costuri enorme.

 

            De ce să apelați la teste de integritate prin tehnica poligraf?

Cât de mult ne putem baza pe intuiţie în procesul de recrutare? Cât de multe ştie un recrutor despre candidatul din faţa lui după o discuţie de 20 de minute şi 6-7 întrebări? Cât de eficiente sunt instrumentele de testare folosite în unele cazuri?

Prezicerea comportamentului contraproductiv la locul de muncă este o altă  modalitate de a adăuga valoare evaluării.  Furtul, frauda sau comportamentul periculos, furnizarea informațiilor confidențiale către concurență, consumul de droguri, practicarea jocurilor de noroc cauzează multe daune.  Cu ajutorul testelor de integritate puteti evita angajarea unor persoane cu antecedente la locurile de munca anterioare, prin teste de integritate in etapa de recrutare  și totodata puteți identifica vulnerabilități ale angajaților în desfășurarea activității – prin teste de integritate în companie.

Evaluarea comportamentului simulat al angajaților prin teste de integritate, se bazează pe metode avansate de intervievare și investigare. Testul de integritate este compus atât din întrebări relevante cu privire la fapta investigată cât și din întrebări de control, cu privire la comportamente din trecut sau întrebari de adevăr general.  Rezultatele testelor de integritate prin tehnica poligraf permit identificarea comportamentelor contraproductive, precum și angajarea candidaților fără antecedente la locurile de munca anterioare.

 

       Beneficiile aplicării testelor de integritate:

  • Raport detaliat de evaluare a integrității;
  • Profitabilitate organizaţională îmbunătăţită;
  • Selecţie îmbunătăţită a potenţialilor angajaţi;
  • O mai buna evaluare a angajatilor existenţi în vederea promovării;
  • O valabilitate a predicţiilor semnificativ mai mare, privind performanţa la locul de muncă;
  • Reducerea costurilor de recrutare, instruire şi dezvoltare a resurselor umane în cadrul organizaţiei

Pe măsură ce din ce în ce mai multe societăţi îşi analizează mai atent cifrele interne, multe realizează că furtul şi frauda duc la scurgeri semnificative de profit. Aşadar, multe societăţi care doresc să contracareze această problemă apeleaza la testul poligraf si optează pentru soluţii de tipul testelor de integritate ca mod de a preveni angajarea unor persoane potenţial necinstite și de a identifica comportamente contraproductive ale angajatilor în desfășurarea activității.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>