Testul cu poligraful

Tot mai mulţi bărbaţi au ajuns să apeleze la testul poligraf pentru a se convinge de fidelitatea partenerelor. Cabinetele de psihologie şi agenţiile de detectivi care deţin astfel de aparatură depistează cu uşurinţă trădările din cuplu.

Acţiunile în care detectivii pierdeau zile întregi pentru urmărirea soţiilor suspecte de infidelitate sunt pe cale de dispariţie. O nouă metodă pentru testarea sincerităţii partenerelor de viaţă câştigă din ce în ce mai mulţi adepţi. Este vorba despre testul poligraf, cunoscut sub denumirea de “detector de minciuni”, care a devenit ultima metodă în materie de verificare a trădărilor partenerilor. Patronii firmelor de detectivi particulari spun că foarte mulţi bărbaţi au ajuns să apeleze la testul poligraf pentru verificarea soţiilor. Chiar şi puţinele cabinete de psihologie care deţin acest tip de aparatură au început să fie tot mai căutate pentru verificarea sincerităţii şi loialităţii partenerilor de cuplu. “Am testat cazuri de fidelitate conjugală deşi, de regulă, îi îndrumăm spre consiliere psihologică şi psihoterapie. La examinarea fidelităţii cu poligraful, au existat atât persoane care au prezentat reacții specifice unui comportament simulat, au picat testul, cât și cazuri în care persoanele nu au prezentat modificări caracteristice comportamentului simulat, au trecut testul”, ne-a declarat psihologul Elena Rosocha.
Angajaţii companiilor, duşi la poligraf
Companiile multinaţionale şi întreprinderile mici şi mijlocii au devenit, clienţi fideli ai testelor poligraf. Acesta este folosit acum de la etapa recrutării de personal până la depistarea furturilor. “Patronii apelează la serviciile psihologice de testare poligraf pentru a depista persoanele implicate în prejudiciile aduse companiilor: furturi de bani, furturi de bunuri sau alte foloase necuvenite de la locul de muncă; distrugere de bunuri; informaţii confidenţiale furnizate din companie; lipsuri în gestiune. Cele mai multe firme sunt din domeniile pazei şi protecţiei, transporturilor de bunuri şi valori, baruri, restaurante, magazine precum şi cele în care se lucrează direct cu banii, unde tentaţiile sunt mari. Există firme care aduc angajaţii la examinări periodice pentru a le testa corectitudinea şi loialitatea la locul de muncă. Avem şi persoane fizice care ne solicită serviciile în cazul furturilor din familie (furturi de bani, furturi de bijuterii, furturi de obiecte).”, ne-a precizat psihologul Elena Rosocha. “Au fost cazuri în care vinovaţii au mărturisit fapta înainte de a începe testarea poligraf, dar și la finalizarea testării, când au văzut că au fost depistați.”

Claudia Marcu
R I N G.online.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>