Test poligraf

COSTURI MINIME- CÂȘTIGURI MAXIME- GRAD MARE DE ACURATEȚE

CINCI MOTIVE PENTRU CARE SĂ APELEZI LA POLIGRAF

1. Eliminarea din cercul de bănuiți a persoanelor sincere care sunt suspectate ca urmare a unor conjuncturi nefavorabile acestora. Aproape întotdeauna în cazul comiterii unor prejudicii sunt mulți bănuiți și puțini autori, prin testul poligraf se elimină din cercurile de bănuiți persoanele corecte și cinstite care nu au nici un fel de legătură cu cauzele cercetate. Prin aceasta, pe de o parte se face un act de dreptate față de salariații cinstiți, iar pe de altă parte se restabilește o legătură corectă între angajat și angajator.
2. Stabilirea corectitudinii si sincerității candidaților la angajare in raport cu
cerințele impuse de angajator și prevenirea sustragerilor din companii, prin examinarea periodică a angajaților. Prin efectuarea testelor poligraf angajații înțeleg că există la îndemâna conducerii un mijloc prin care în orice moment pot fi identificate eventuale prejudicii create de aceștia, astfel metoda în sine se constituie și ca un puternic factor preventiv. Examinările poligraf asigură realizarea unui management corect și eficient care conduce implicit la întărirea legăturilor între angajator și angajat.
3. Stabilirea veridicității afirmațiilor persoanelor in orice situație: a sincerității partenerilor de afaceri; depistarea caracterului calomnios al unor denunțuri sau afirmații; stabilirea adevărului în situația în care mai multe persoane fac afirmații contradictorii despre același eveniment. Într-o companie, testele poligraf conduc la restabilirea adevărului, la rezolvarea stărilor de susupiciune și a celor conflictuale, iar prin relevarea gradului de corectitudine al angajaților se crează premisele formării unui climat de încredere și a unor colective de muncă unite și eficiente.
4. Evaluarea candidaților pentru a fi numiți sau promovați în funcții de conducere și identificarea persoanelor care furnizează date confidențiale de la locurile lor de muncă. Testul poligraf – „test cu detectorul de minciuni” este realizat la un nivel ridicat de profesionalism și în condiții de confidențialitate. Gestionate corect, examinările poligraf
conduc invariabil la identificarea scurgerilor de informații interne ale companiilor, la identificarea autorilor, dar reprezintă și un mod de prevenție. Prin modul profesionist în care psihologul abordează persoanele examinate, metoda de testare poligraf constituie și un factor educațional al forței de muncă în spiritul corectitudinii și loialității față de angajatori.
5. Prevenirea sustragerilor și identificarea persoanelor care au creat prejudicii companiei (însușire de bunuri, bani sau alte foloase necuvenite de la locul de muncă). Prin testele poligraf sunt identificate persoanele implicate in prejudicii, precum și
cuantumul prejudiciilor creat. În majoritatea cazurilor concluziile analizelor diagramelor, comunicate subiectului examinat în discuțiile post-test, conduc la recunoașterea faptei și recuperarea prejudiciului cauzat. Rezultatul testelor poligraf ajută la crearea unui mediu de lucru transparent, lipsit de suspiciuni, promovându-se criteriile valorii, cinstei, corectitudinii și moralității.
Toate aceste motive sunt foarte importante pentru un business de succes. Investigațiile prin
tehnica poligraf reprezintă o practică adoptată de angajatorii care vor să își protejeze companiile de riscuri inutile, să mențină o cultură curată, lipsită de prejudicii și să evite angajarea unor persoane incorecte, mincinoase care pot compromite integritatea lor morală. Din punct de vedere financiar, costurile pentru efectuarea testelor poligraf sunt minime în raport cu câștigurile realizate prin acestea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>