Prejudiciul la locul de muncă!

MIZĂ-RISC-CONSECINȚE

Într-o perioadă în care securitatea personală sau colectivă face diferența între organizații, iar
comunicarea s-a transformat intr-un vehicul puternic prin care exprimăm idei, sentimente și adevăruri, noi susținem societățile, companiile, instituțiile pentru creearea unui mediu de afaceri corect, în care angajații să contribuie la progresul organizației din care fac parte.

Îndepărtarea barierelor cu privire la evaluarea angajațiilor prin tehnica poligraf, oferă posibilitatea ca managerii organizațiilor să verifice periodic corectitudinea și loialitatea angajaților, construind astfel echipe mai puternice, prin recrutarea unor noi membrii sau prin identificarea factorilor de risc organizațional și a persoanelor ce produc prejudicierea societăților.

 

Testul poligraf vă ajută să depistați persoanele care vă aduc prejudicii și în același timp prin testarea poligraf puteți să preveniți distrugeri, sustrageri sau deteriorări de bunuri, asigurând un mediu corect de lucru, lipsit de suspiciuni între angajați și angajatori.

Dacă miza și riscul sunt foarte mari este foarte important ca și consecințele să fie în conformitate cu faptele săvârșite.În momentul în care ai fost prejudiciat te încurajez să iei măsuri, pentru ca acele persoane implicate în furturi (de bani; bunuri; proprietate intelectuală) să suporte consecințe. Vino la un test poligraf pentru a verifica poziția angajaților în raport cu fapta investigată, nu ignora problemele cu privire la prejudiciul creeat, nu ezita să combați aceste incidente pentru a nu deveni din ce în ce mai accentuate la nivelul societății.

Când s-a săvârșit un prejudiciu la locul de muncă apar bineînțeles suspiciuni, iar angajații se situează în două tabere și anume cei care sunt sinceri și neimplicați în fapta investigată și cei care sunt nesinceri, implicați în faptă. Angajații neimplicați  de obicei se vor intreba: ”Cine este persoana care  a creeat un prejudiciu societății?”;”Este colegul meu de birou implicat în această faptă?” ; ”Ar putea fi vreunul dintre colegi de la  alte departamente?”;”Se află printre noi persoana care a săvârșit această faptă?” , deci apar o serie de suspiciuni și totodată în cazul acestor persoane sincere apare nevoia de a se afla adevărul. Astfel, ca primă consecință în urma unui prejudiciu este extrem de important să se  efectueze  un test poligraf în vederea eliminării din cercul suspecților a persoanelor sincere și identificarea persoanelor implicate în fapta investigată.

În cazul persoanelor nesincere, implicate în săvârșirea unei fapte de delapidare, tâlhărie etc., la care participă cu întreaga lor ființă, antrenându-și practic toate structurile și funcțiile psihice,  miza și riscul lor sunt la cote maxime. Persoana implicată în faptă este lipsită de orice sentiment al responsabilității și culpabilității, tocmai din acest motiv este imperios necesar să existe consecințe, iar examinarea acestor persoane la poligraf ”detectorul de minciuni” vă ajuta să identificați comportamentul lor simulat.

În concluzie testul poligraf are un impact major asupra afacerii, vă ajută să eliminați din cercul suspecților persoanele sincere și să aflați adevărul cu privire la fapta cercetată, depistând persoanele implicate și implementând măsuri de siguranță în vederea prevenirii sustragerilor pe viitor.

Nu te lăsa mințit, este important ca persoanele implicate in prejudicierea societății să suporte consecințe și în aceeași măsura este important să implementăm măsuri de prevenire a săvârșirii unor fapte similare. Tehnica poligraf,  prin caracteristicile care le are și prin condițiile pe care le îndeplinește, este recunoscută ca mijloc de investigație științifică a comportamentului uman în scopul stabilirii adevărului. Este singura metodă care investighează informația stocată la nivelul conștiinței umane, prin analiza reacțiilor psihofiziologice din diagrama poligraf.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>