Servicii Poligraf

TEHNICA POLIGRAF ”DETECTORUL DE MINCIUNI”

Știința psihofiziologiei criminalistice așa cum este mai recent denumită tehnica poligraf, care a dobândit numele de ”detector de minciuni”, a pătruns amplu în practica judiciară. Cabinetul de Psihologie Rosocha & Asociații utilizează cu responsabilitate acestă tehnică, examinatorul având un background solid atât din punct de vedere practic, peste 5000 de testari poligraf, cât și din punct de vedere al eticii și conduitei profesionale.

Laboratorul Poligraf respectă standardele metodologice, impuse de Colegiul Psihologilor, pentru realizarea examinărilor psihofiziologice. Aparatura utilizată este compusă dintr-un sistem poligraf computerizat marca ”LAFAYETTE LX-4000”, de fabricație americană.

In cadrul cabinetului nostru de psihologie vă stă la dispoziție personal calificat: psiholog cu drept de liberă practică, specializat în Psihologie Judiciară – evaluarea comportamentului simulat prin tehnica poligraf, cu o experiență profesională de peste 8 ani, acreditat de Colegiul Psihologilor din România și de Asociația Română de Psihologie Judiciară. Principalul obiectiv în realizarea examinărilor poligraf este cel de a obține și de a oferi clienților rezultate valide în raport cu realitatea investigată, respectând principiul fundamental al aflării adevărului.

Acordul privind examinarea poligraf este consemnat, respectând libertatea de exprimare a persoanei examinate, prin completarea unei declarații de consimțământ la examinare.

Confidențialitatea demersului psihologic este total asigurată!

CONSULTANȚĂ DE SPECIALITATE ÎN DOMENIUL TEHNICII POLIGRAF

Tipuri de investigatii:

Evaluari psihologice prin teste poligraf PENTRU COMPANII:

Teste poligraf de integritate profesionala:Blog_4 Cases of Unconventional Employee Theft
• Furt/ Frauda/ Inselaciune;
• Divulgare de informatii confidentiale / Incalcarea eticii profesionale;
• Distrugerea bunurilor din companie/ Verificarea informatiilor si declaratiilor;
• Evaluarea angajatiilor pentru a fi numiți sau promovați în funcții de răspundere;
• Eliminarea din cercul de bănuiți a persoanelor sincere care sunt suspectate ca urmare a unor conjuncturi nefavorabile acestora;

Teste poligraf pentru angajare:
• Screening in etapa de recrutare si selectie de personal;
• Verificarea backgroundului profesional al candidatului in etapa de recrutare;
• Verificarea corectitudinii informatiilor din CV-ul de angajare;

Teste poligraf pentru evaluarea periodica a angajatilor:
• Verificarea periodica a corectitudinii si loialitatii angajatilor;
• Instituirea unui mod de preventie a furturilor de la locul de munca;
• Stabilirea adevărului în situații în care despre același eveniment, angajatii, fac afirmații contradictorii;
• Stabilirea veridicității afirmațiilor persoanelor în orice situații;

Evaluari psihologice prin teste poligraf pentru PERSOANE FIZICE:

Teste poligraf pentru verificarea sinceritatii:quiz_298
• Diferite conflicte de natura familiala;
• Furturi din casa (bani, bujuterii, bunuri);
• Declaratii contradictorii despre acelasi eveniment;
• Conflicte privind proprietati;
• Probleme juridice;
• Angajatii pot solicita teste de integritate;
• Verificarea unor marturii.
• Orice situatie care implica dovedirea sinceritatii.

Teste de fidelitate:
• Verificarea fidelitatii sexuale;
• Verificarea sinceritatii in cuplu.
• Verificarea conduitei partenerului in relatie.

Noi va putem ajuta sa aflati adevarul, in cel mai scut timp!

În cadrul laboratorului nostru poligraf beneficiați de consultanță personalizată pentru rezolvarea problemelor care vizează activitatea companiei și în același timp pentru rezolvarea unor conflicte de natură familială:

depistăm persoanele implicate în furturi;
identificăm factorii de risc organizațional;
implementăm un sistem securizat;
prevenim și identificăm scurgerile de informații confidențiale;
facilităm o viziune de ansamblu a activității, în vederea înaintării în funcție;
asigurăm o mai bună evaluare a potențialului viitor angajat;
asigurăm un mediu familial sincer, securizat.

DETECȚIA COMPORTAMENTULUI SIMULAT/ NESIMULAT

test poligraf ROSOCHA& ASOCIATIIPoligraful, cunoscut și sub denumirea de detector de minciuni este realizat la un nivel ridicat de profesionalism și în condiții de confidențialitate. În testarea poligraf ne vom baza pe descoperirea în egală măsură a comportamentului simulat (mincinos) al subiectului implicat în fapta investigată, dar și a comportamentului nesimulat (sincer) al subiectului inocent. Serviciile noastre psihologice se adresează unei categorii largi de clienți:

• Diverse instituții ale statului: instanțe de judecată, poliție, etc.

• Instituții private: cabinete de avocatură care au nevoie de indiciu orientativ în instanță sau de verificare a sincerității clienților, totodată, ne adresăm băncilor, societăților de asigurări, societăților de pază, companiilor de consultanță resurse umane, magazinelor de desfacere marfă, firmelor producătoare și distribuitoare de bunuri și servicii, firmelor de transport valori, tuturor companiilor pentru care calitatea angajaților este foarte greu de urmărit. De asemenea serviciile noastre vizează restaurantele, barurile, companiile ai căror angajați au activități ce implică lucrul cu sume importante de bani;

• Persoane fizice aflate în conflicte de natură familială (pierderi/furturi de bani sau bunuri, fidelitate conjugală/de cuplu, afirmații sau declarații mincinoase).

CONSULTANȚĂ DE SPECIALITATE PRIVIND CAUZA INVESTIGATĂ

Pentru a păstra acuratețea examinării poligraf este imperios necesar ca toți factorii care pot deteriora starea optimă de set psihologic să fie îndepărtați, astfel persoanele care urmează să fie examinate trebuie să îndeplinească urmatoarele condiții:

• anterior supunerii testării poligraf să aibă asigurată o alimentație normală;
• să nu fie amenințate cu tehnica poligraf;
• să nu fie sub influența băuturilor alcoolice;
• să nu fie sub influența medicamentelor cu acțiune asupra funcțiilor sistemului nervos central;
• să nu fi fost supuse unor anchete obositoare;
• să nu fi participat la reconstituiri;
• să nu fi participat la confruntări;

Prin coroborarea informațiilor existente cu privire la cauza investigată, a mărturisirilor obținute în urma examinărilor poligraf și a interpretării diagramelor, vom analiza comportamentul simulat/nesimulat și vom indica variabilele care au influențat conduita subiecților. Totodată, vom oferi solicitantului consultanța în vederea implementării unor proceduri de prevenire a unor fapte sau infracțiuni similare.

Detector de Minciuni

Denumirea de detector de minciuni, a fost cea mai utilizată denumire în secolul trecut și uneori și astăzi continuă să fie folosită în limbajul comun ca ” detector de minciuni”. În nevoia de perfecționare a unor metode de investigație, denumirea de detector de minciuni a fost înlocuită cu poligraful, iar apoi cu cea de examinări psihofiziologice de veracitate și se păstrează până astăzi ca psihofiziologie criminalistică.

Testarea poligraf, metodă ce a dobândit eticheta de detector de minciuni, este una dintre aplicațiile legale ale psihofiziologiei și a pătruns amplu în practica judiciară în vederea descoperirii și identificării tuturor participanțiilor la fapta investigată.

Testul cu detectorul de minciuni, examinarea poligraf, examinarea de psihofiziologie criminalistică reprezintă, în esență, înregistrarea, măsurarea și interpretarea unor funcții fiziologice, ca o consecință a unei stimulări psihologice. Testul cu detectorul de minciuni este o evaluare psihofiziologică a stării de discomfort generată de răspunsurile subiectului cu privire la implicarea sau neimplicarea acestuia în cazul investigat.

CONSILIERE PSIHOLOGICĂ A PERSOANELOR EXAMINATE LA POLIGRAF

Preocuparea privind consilierea psihologică a persoanelor examinate cu ajutorul tehnicii poligraf este semnificativă atunci când vorbim despre familie, cuplu, despre persoanele prejudiciate, de asemenea consilierea psihologică vizează și persoanele sincere din cercul suspecților care au fost victimele unor conjuncturi nefavorabile și au de suportat o serie de consecințe atât în plan social, material cât și în plan psihologic (afectiv, volitiv, intelectiv). Pentru a le asigura revenirea la o stare de confort venim in sprijinul acestor persoane oferind serviciul de consiliere psihologică concentrându-ne pe optimizarea comportamentală şi pe ameliorarea problemelor psihoemoţionale.

Oamenii reacționează diferit la infracțiunile comise asupra lor, însă tipul de reacții nu poate fi prevăzut nici dupa natura infracțiunii și nici după tipul persoanei implicate. Unii sunt afectați, dar ajung sa privească situația ca o ”experiență de viață”. În schimb alții se interiorizează, având reacții întârziate ca urmare a reprimării sentimentelor.

Intervenția specializată din partea psihologului nostru precum și suportul din partea familiei ajută la revenirea la normalitate, din punct de vedere psihic, a persoanei.